Поранешниот секретар на Кочани незаконски потрошил 200.000 евра за привремени вработувања

by Фокус 13:19
13:19

Кочанската полиција поднесе кривична пријава против А.П. (60) за злоупотреба на службената положба и овластување.

Според МВР, тој во периодот од 2013 до 2017 година како секретар на општина Кочани, спротивно на Законот за агенции за привремени вработувања, преку агенцијата за привремени вработувања „Контакт Бизнис“ – Скопје во 33 наврати ангажирал 38 лица за извршување работни задачи во општина Кочани.

- Advertisements -

На овој начин им овозможил да се стекнат со вкупна противправна имотна корист од над 13 милиони денари на штета на општинскиот буџет.

Поврзани новости