Поповска: Законот за минерални суровини е на штета на државата и екологијата

by Фокус 22:41
22:41

Новиот предлог-закон за минерални суровини има повеќе недостатоци и треба да му претходи поширока јавна расправа, вели поранешната пратеничка Лилјана Поповска, чиј Зелен институт е дел од групата од 33 невладини организации што побараа негово повлекување од собраниска процедура.

-Измените претставуваат олеснувања за концесионерите, а на сметка на државата, втора група дефекти се што овозможува штети за животната средина и трето, овозможува тргување со политичко влијание и овозможува избегнување на плаќање данок за концесионерите – вели Поповска.

- Advertisements -

Поврзани новости