Полицајците ја добиваат бонус платата што пред Нова година ја обезбеди Спасовски

by Fokus 13:23
13:23

Кога се планираше Буџетот на Министерството за внатрешни работи за 2020 година, тогашниот министер Оливер Спасовски се заложи и обезбеди финансиски средства за исплата на бонус плата на сите службеници што имаат над 150 прекувремени часа во текот на годината, порача Славјанка Петровска, дополнителен министер за внатрешни работи.

– Утре овие средства ќе бидат исплатени. Со ова го решаваме проблемот со тужбите и МВР нема да плаќа дополнителни судски, адвокатски и извешителски трошоци. Грижата за вработените е грижа за државата, потенцираше Славјанка.

- Advertising -

Поврзани новости