Покрената постапка за разрешување на пет судии затоа што биле „непослушни“

by fokus 16:34
16:34

Судскиот совет покрена постапка за разрешување на петмина судии, од кои двајца во Кривичниот суд. Пред да ја продолжи постапката Судскиот совет ќе го чека мислењето од Комисијата за спречување на коруција дали е законски судиите да бидат разрешени пред изборите, или ќе треба да се чека до нивнот завршување.

Според судиите постапките за несовесно работење се покренати поради одмазда, затоа што не биле послушни, пишува „Телма“.

- Advertising -

Поврзани новости