Почна екстерното тестирање за учениците

by Фокус

Од денеска до 10 јуни ќе се спроведува екстерното тестирање за оваа учебна година кое ќе опфати вкупно 183.280 ученици и 17.803 наставници.

За секој предмет се генерирани прашања во зависност од неговата застапеност во наставниот план, односно бројот на часови. За предмет застапен со еден час неделно генерирани се 100 прашања, за предмет со два часа неделно 200 прашања, за предмет застапен со три часа неделно 300 прашања.

Поврзани новости