Почина дигестивниот хирург Драгослав Младеновиќ

by fokus 20:24
20:24

Денес околу 17 часот почина професор доктор Драгослав Младеновиќ.

Професор доктор Драгослав Младеновиќ е роден во 1956 година. Целиот свој живот го помина во Клиниката за хируршки болести “Св. Наум Охридски“ во Скопје, како дигестивен хирург.

- Advertisements -

Тој е автор на стручни трудови, учесник на конгреси и симпозиуми, едукатор и ментор на специјализанти и докторанти во областа на хирургијата.

Поврзани новости