По Гевгелија и „Спас за Валандово“ бара референдум

by fokus 10:20
10:20

Граѓанската иницијатива „Спас за Валандово“ денес од 18 часот во Валандово повикува на јавен собир за мирно изразување и споделување на мислења и ставови со сите граѓани на општината.

Ваквиот собир, велат од иницијативата, е поради загриженоста за последиците од евентуално отварање на рудник насред земјоделски регион како што е Валандово, но и бидејќи сметаат дека ова прашање е надпартиско, надверско и ги засега сите до последен.

„Ве повикуваме сите, без разлика на верска, национална, политичка или било каква друга определба, сите оние кои сметате дека Валандово не е рударски град, дека Валандово треба да остане земјоделски регион, регион без тешка и загадувачка индустрија, место каде што сакаме да живееме и во иднина, со нашите и вашите деца и внуци“, стои во повикот за првиот собир на иницијативата, кој денес од 18 часот е најавен во градскиот парк „Пеонија“ во Валандово.

 

Поврзани новости