Сега е вистинско време за тргување со акции! + Календар со објава и водич за тргување

by fokus 10:39
10:39

Во текот на оваа и следната недела не очекуваат објави на извештаи за заработката на речиси сите најголеми светски компании што дефинитивно ќе влијае на цените на нивните акции и ќе создадат одлични прилики за учесниците на светската берза. Детален водич како и вие да се вклучите на светската берза и да ги искористите претстојните објави за да остварите потенцијална заработка, како и комплетен календар со сите објави за следните две недели бесплатно можете да превземете овде.

Microsoft во четврток објавува извештај за работните резултати

Во четврток, 27. Април, компанијата Microsoft треба да објави финасиски извештај за третиот фискален квартал во 2017 година. Само неколку дена пред објавувањето на резултатите, цената на акциите на Microsoft се движи близу рекордно високата вредност која ја достигна во април. Без сомнение, Microsoft е една од компаниите со солиден успех на Wall Street која во текот на 2016. година оствари раст на цената на акциите од 16%, а од почетокот на оваа година цената на акциите порасна за 5%.

Календар од сите објави и водич за тргување можете да превземете овде

 „Cloud“ пазар

Успехот на Microsoft е препишан на „cloud“ услугите. Во минатиот квартал, Microsoft Azure оствари раст на приходите од дури 93%. иако Azure е најголемиот конкурент на Amazon Web Service, сеуште треба многу да направи за да го симне Амазон од престолот. Всушност, на крајот на 2016. година, AWS (Amazon Web Services) контролираше 40% од „cloud“ пазарот, додека трите останати најголеми играчи – Microsoft, Google и IBM, вкупно зафаќаа  23% од пазарот на  „cloud“ услугите.

Календар од сите објави и водич за тргување можете да превземете овде

Резултати од работењето на Microsoft за претходниот квартал

Кон крајот на Јануари 2017 година, Microsoft ги објави своите резултати од работењето за вториот квартал и истите ги надминаа очекувањата што влијаеше така што цената на акциите достигнаа рекордно висока вредност. Извештајот покажа дека „cloud“ работењето донело 6,86 милијарди приход во другиот квартал на фискалната година. Покрај тоа, компанијата објави заработувачка од 83 центи по акција и приход од 26.07 милијарди долари. Аналитичарите очекуваа заработувачка по 79 центи од акција и приходи од работењето во висина од 25,3 милијарди долари.

Календар од сите објави и водич за тргување можете да превземете овде

 

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Можете да загубите се, но не повеќе од балансот на Вашата сметка за тргување. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости