Пломп бара целосно повлекување на аболицијата

by Фокус 16:00
16:00

Холандскиот амбасадор Вутер Пломп порача дека мора да се почне со агенда за имплементација на потребните реформи.

-Фокусот во следниот период треба да се стави на имплементација на тоа што е кажано, запазувајќи ги трите принципи што ги спомнав. Притоа, единствениот начин е целосното повлекување на аболицијата – изјави тој.

 

Поврзани новости