Пет години затвор за Блажевски за прегазената новинарка Тодоровска -Павловска

by Фокус 14:04
14:04

Судот го казни со пет години затвор Бојан Блажевски како одговорен за смртта на новинарката Сузана Тодоровска Павловска. Судот предвид ги имал отежнителните околности за обвинетиот, односно дека бил алкохолизиран и под дејство на дрога, но и олеснителните дека не бил осудуван и бил коретен во текот на постапката.

Инаку, Блажевски го признал делото во завршните зборови пред судот.

- Advertisements -

Поврзани новости