Партиите ги договорија сите детали за законите

by Фокус 19:01
19:01

Четирите политички партии ги договориле сите детали за новите закони кои произлегуваат од Договорот од Пржино. Усогласени се сите ставови за изборниот, новиот закон за влада, за заштита на приватноста и на укажувачите, како и деталите околу анкетна комисија  за прислушувањето.

Се очекува утре партиите да ги достават законите до Собранието, а потоа на координација на пратеничките групи да биде прецизирана и седницата за нивно усвојување. Први на гласање ќе бидат ставени измените на законот за влада за што е можно поскоро да бидат избрани новите министри и заменици-министри и не подоца од петок да ги преземат своите функции.

- Advertisements -

 

Поврзани новости