Откриени мигранти од Сирија, Палестина, Иран и од Нигерија

by Фокус

Македонската полиција минатата недела открила три одвоени случаи на криумчарење мигранти и поднела кривични пријави против три лица, сите од Скопје.

Откриени се вкупно 20 илегални мигранти од кои 15 државјани на Сирија, двајца од Нигерија и Иран и едно лице од Палестина кои илегално влегле во Македонија со намера да продолжат кон западноевропските земји.

Поврзани новости