Од утре започнува отписот на долговите. Првото барање го поднела Македонија!

by lali

100 илјади граѓани е бројка што е навистина застрашувачка, споредбено со вестите кои постојано ги слушаме за тоа колку сме најдобра економија во Европа и колку многу работни места се отворени последниве години. И на таа бројка од 100 илјади социјално загрозени граѓани ако додадеме уште други 200 илјади невработени, 300 илјади отселени граѓани од Македонија, 300 илјади пензионери и над 200 илјади вработени во јавна администрација, тогаш останатите граѓани што не спаѓаат во овие категории можеме ли лесно да ги изброиме?