Оставката за Арсовска не е опција

by Fokus

Оставка не е опција за градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, туку избори за Советот како што беше случај во Општина Тетово доколку не биде изгласан буџетот за 2023 година. Ова го истакна Арсовска во вечерашното интервју во „Топ тема“ на Телма ТВ.

„Доколку советниците одлучат дека не треба да поддржат функционален буџет за граѓани, за реализација на проектите и за модерно Скопје, тогаш, по автоматизам, нивниот мандат престанува и ќе си одат на локални избори и ќе си дојдат советници кои ќе работат во интерес на граѓаните. Меѓутоа, мој личен впечаток е дека таму има искусни луѓе, и во политиката и како советници, и никој не би понел таква политичка штета по нив. Мене ми е јасно дека на двете најголеми политички партии во државата не им е мило да видат дека некој поединец се обидува да смени нешто што се случува и во градот и во државата. И тоа е нивно легитимно право“, рече Арсовска.

Поврзани новости