Oставката на Милевски стигна во Собранието

by Фокус

Mинистерот за локална самоуправа Горан Милевски ја поднесе својата оставка до Владата и таа денеска е доставена до пратениците во Собранието.

Милевски се повлекува од лични причини, а нов министер ќе стане Ристо Пенов.

Доаѓањето на Пенов на министерската функција ќе биде негово враќање на политичката сцена по повеќе од 10 години.

Поврзани новости