Од денеска само со лична карта на Косово

by Фокус

Граѓаните на Македонија и на Косово од денеска можат да ја преминуваат границата само со биометриска лична карта. Ваквиот договор беше постигнат на осми февруари помеѓу владите на двете држави.

Почетокот на одлуката денеска го означија македонскиот заменик-министер за внатрешни работи, Агим Нухиу, дополнителниот заменик-министер, Митко Чавков, кои на граничниот премин Блаце се сретнаа со заменик-министерот за внатрешни работи на Косово, Валдет Хоџа.

Поврзани новости