Ново задолжување од 4,3 милиони евра

by Фокус

Владата од домашните кредитори позајми 1,1 милион евра повеќе од планираната сума.

Наместо бараните 3,2 милиони евра, државата денеска на ауцкијата на хартии од вредност се задолжи за 4,3 милиони евра.

До крајот на месецов нема раздолжување, а закажана е уште едно задолжување на домашниот пазар за следниот вторник.

Инаку, претходно дополнителниот заменик министер Кире Наумов ги предупреди домашните кредитори за можноста во наредниот период Владата да ги поништи одлуките и во Министерството за финансии, со образожение дека се донесени без согласност од дополнителните заменици министри.

Поврзани новости