Нема македонски јазик на Самитот на ЕУ во Софија

by fokus 20:33
20:33

На официјалните домументи од Самитот на ЕУ – Западен Балкан што се одржа во Софија, во графата за јазици намето македонски јазик стои јазик на Поранешната југословенска република Макеоднија.

Досега во Европската унија не се проблематизирала употребата на македонски јазик.

Поврзани новости