Не помина Предлог-законот на ЗНМ за медиумите

by Фокус

На денешната седница на Собранието на Република Македонија на дневен ред беше и Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за aудио и аудиовизуелни медиумски услуги кои го предложи ЗНМ и Самостојниот синдикат на новинари. Пратениците на власта беа гласаа против овој предлог, па тој беше одбиен.

Опозицијата пак, гласаше за Предлог-законот и смета дека е неопходен и особено важен не само за изборниот процес туку и за самата медиумска сфера.

 

Поврзани новости