Наумовски го поздрави конструктивниот однос на советниците од ВМРО-ДПМНЕ

by fokus 16:39
16:39

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски го поздрави конструктивниот однос на опозицијата на денешната прва седница во новиот состав на советници. На седницата се верификуваа мандатите на новите членови, а советниците и свечените изјави.

-Заедно со Советот ќе работиме во интерес на сите граѓани на локалната самоуправа со убедување дека во четиригодишниот мандат ќе има одлична соработка со сите советници,се со цел Ѓорче Петров да прерасне во модерна и развиена општина – рече Наумовски.

- Advertisements -

Во новиот состав на советот мнозинство ќе бидат советниците од СДСМ и коалиционите партнери кои имаат 13 членови, а ВМРО-ДПМНЕ како опозиција со 10 советници.

Поврзани новости