Наумов: Гувернерот Богов не кажа ниту збор за Панама

by Фокус 19:44
19:44

Во ситуација кога целиот свет е дигнат на нозе по објавата на таканаречените ПАНАМА ПЕЈПЕРС, кога премиерот на Исланд  заради протечените информации веќе си поднесе оставка, најодговорниот во државата за контрола на одлив и прилив на средства од странство, Гувернерот на НБРМ, излегува на интервју во својство на портпарол на Влада, реагира дополнителниот заменик-министер за финансии, Кире Наумов.

-Гувернерот Богов ниту збор не кажа дали во периодот додека ја извршува функцијата имало одлив на  средства кон оф-шор сметки во Панама. Ниту збор не кажа дали во соработка со останатите надлежни институции има поведено постапка за испитување на сомнителни трансакции кон оф-шор сметки во странство, вели Наумов во своето соопштение.

- Advertisements -

Наумов вели дека однесувањето на Богов било типичен пример на клиентелизам кон оние за кои смета дека се заслужни за неговиот избор на функцијата која ја извршува.

Поврзани новости