Наместо 500 милиони Македонија ќе се задолжи 270 милиони евра со еврообврзница

by Фокус 14:18
14:18

Министерството за финансии ја промени одлуката за задолжување и драстично ја намали првичната сума.

Македонија преку издавање еврообврзница побара 270 милиони евра на меѓународниот финансиски пазар, далеку помалку од 500 милиони колку што првично беше најавено.

- Advertisements -

Според првичните информации станува збор за пет годишна еврообврзница.

Одлуката за намалување на сумата за задолжување е објавена во Службен весник.

Поврзани новости