Над 20 кандидати за ад хок телото за медиуми и уредник на МРТ

by fokus 18:19
18:19

Повеќе од 20 кандидати се пријавиле на конкурсот кој го објави СДСМ за членови на ад хок телото за медиуми, како и за уредник на МРТ.

-Она што можам во моментов да го кажам е дека по истекот на рокот на овој повик за пријавување на кандидати за членови на ад-хок телото за следење на медиумите и за главен и одговорен уредник на Македонската радио телевизија пријавени се над 20 кандидати, професионалци, изјави на денешната конференција Љупчо Николовски, член на Извршниот одбор на СДСМ.

Здружението на новинари на Македонија уште при договорот на партиите за фомирање на ова тело за надзор на медиумите се изјасни дека нема да биде дел од него.

Поврзани новости