Министерот за култура се пофали дека не потрошил ниту денар од службената сметка

by Fokus 16:06
16:06

Министерот за култура Асаф Адеми за време на својот мандат од 1 јуни до 1 ноември 2018 има остварено само две патувања во странство во Тирана и Франкфурт и при тоа има користено само еден авионски билет во вреднос 7.286 денари.

Како што соопшти Министерството за култура, во текот на својот мандат министерот Адеми нема земено аванс од денарска каса и нема направено трошоци во каса.

- Advertisements -

За репрезентација во бифето на Министерство за култура за наведениот период има направено само 2.565 денари, се посочува во соопштението.

Поврзани новости