Малески: Со промената на името треба да тргнеме во една нова ера за поубава и просперитетна земја

by Fokus 11:10
11:10

Никому не му е пријатно од промената на името, но од таа емотивна ситуација треба да се извлечеме свесно и да тргнеме во една нова ера за поубава и просперитетна земја. Од таа убавина ќе се компензира тоа што сега го дадовме под концесија, вели Денко Малески, универзитетски професор и поранешен министер за надворешни работи,во неделното интервју на Радио Слободна Европа.

Поврзани новости