Макрадули за „Фокус“: Сите институции реагираа брзо за денешниот случај во ОХИС

by fokus 19:39
19:39

Заменик-министер за животна средина, Јани Макрадули во изјава за Фокус вели дека сите надлежни инситуции реагирале брзо за истекувањето на токсичниот отпад во ОХИС.

Најави и вонреден инспекциски надзор на сите компании кои работат во тој простор

- Advertising -

-Брза реакција на сите надлежни институции, што зборува за поинаквиот третман на заштитата на животната средина, ништо не се крие, напротив се отвараат сите проблеми. Затоа и за прв пат се отвори јавен повик за чистење на малата депонија со линдан во Охис.Покрај тоа ќе се направи вонреден инспекциски надзор на сите компании кои работат во тој простор, изјави Макрадули за Фокус.

К.С.

Поврзани новости