Македонија со најниска просечна плата на Балканот

by fokus

Просечната плата од 363 евра ја рангираше Македонија на последното место во регионот.

Според анализата на Андолија, освен што е најмала во регионот просечната плата во Македонија лани е помала за 9,20 евра, во споредба со крајот на 2015 година, односно на почетокот на минатата година.

На врвот на листата пак, е Словенија со просечна плата од 1 020,40 евра. Просечната плата во Хрватска е 749,70 евра, во Црна Гора 503 евра, во БиХ 428 евра, во Србија 369,70 евра.

Поврзани новости