Константин Кизов предложен за член на Судскиот совет

by fokus 12:09
12:09

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата за член на Судскиот совет на Република Македонија го предложи Константин Кизов, актуелен претседател на Советот на јавни обвинители, додека за член на Советот на јавни обвинители Меџит Јусуфи, правник вработен во локалната самоуправа во Зајас.

Комисијата за прашања на изборите и именувањата на денешната седница исто така утврди Предлог-одлука за именување на член на Агенцијата за пошти.

Поврзани новости