Конечно на функција: Тони Михајловски избран за уметнички директор на МНТ

by Фокус

Актерот Тони Михајловски е избран за уметнички директор на МНТ на местото на Дејан Пројковски. Пројковски пак беше избран за директор на националната театарска установа.

Тони Михајловски повеќе од 20 години е дел од тимот во МНТ, но сега конечно ја доби можноста да директорува. Многумина од колегите неговиот избор го коментираат како заслуга за се што одработил за власта, пред се преку Здруженијата на граѓани кои се појавуваа за различни цели само за да ја оцрнуваат опозицијата и да ја величат власта.

Поврзани новости