Комората на психолози најави соодветни мерки за психологот кој ги навреди лицата со посебни потреби

by fokus

Комората на психолози ја осуди објавата на нејзиониот член Јове Аџиевски и најави дека ќе преземе соодветни мерки според етичкиот кодекс на психолозите.

-КОМОРАТА НА ПСИХОЛОЗИ ОСТРО ГИ ОСУДУВА И СЕ ОГРАДУВА ОД НАВРЕДЛИВИ И ДИСКРИМИНИРАЧКИ СТАВОВИ ОБЈАВЕНИ НА ПРИВАТЕН ПРОФИЛ НА ФБ ОД СТРАНА НА ЧЛЕН НА КОМОРАТА . УПРАВНИОТ ОДБОР НА КОМОРАТА НА ПСИХОЛОЗИ СВИКА ИТНА СЕДНИЦА НА КОЈА ЌЕ СЕ ДИСКУТИРА ЗА ОВОЈ НАСТАН И ЌЕ СЕ ПРЕЗЕМАТ СООДВЕТНИ МЕРКИ СОГЛАСНО ЕТИЧКИОТ КОДЕКС НА ПСИХОЛОЗИТЕ, соопштија од Комората.

 

Поврзани новости