Кекеновски: Радмила Шеќеринска не е во тивка, туку во беспоштедна борба со Никола Димитров

by fokus 19:02
19:02

Професорот Јове Кекеновски кој е дел од Демократската фракција во ВМРО-ДПМНЕ го нарече мининистер за надворешни работи, Никола Димитров „жртвено јагне за нечии нереални амбиции“.

-Радмила Шеќеринска не е во тивка, туку во беспоштедна борба со Никола Димитров за потполна нејзина доминација на политичката сцена. За евентуалниот несупех на преговорите со нашиот јужен сосед единствен кој ќе биде обвинет и санкциониран е токму Н. Димитров. Обвинувањата дека Димиторв е еден од најблиските луѓе на првиот човек на пропаднатиот Институт за глобална правда во Хаг е само почеток на јавната војна, пишува Кекеновски на Фејсбук.

Поврзани новости