Каменуван македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград

by Фокус

Вечерва е скршено стаклото на влезот на македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград, објави бугарската ТВ НОВА.

Вандалскиот чин бил пријавен вечерва во 21:40 часот во локалната полициска станица.

Како што објави телевизијата, полициската патрола видела дека е скршено стаклото на Македонскиот клуб на улицата „Димитар Димов“ во градот.

Според првичните информации, четири камења се пронајдени пред објектот.

Македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград беше отворен во тензична атмосфера лани на 30 октомври во присуство на гости од Македонија и Македонци што живеат во Бугарија.

Настанот доаѓа по денешното чествување на 151-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев, кое во Скопје помина мирно, но имаше тензии на граничниот премин Деве Баир.

Поврзани новости