Калајџиев: Во нормална држава, со нормални политичари досега ќе имаше оставки

by Фокус 13:45
13:45

На специјалниот јавен обвинител треба да му се остави период од неколку недели за да формира тим од доверба, тим од обвинители и тим од истражители, рече професорот Гордан Калајџиев на дебатата “Каков специјален јавен обвинител и е потребен на Република Македонија“ во организација на ФООМ.

Според Калајџиев, во нормална држава со нормални политичари досега ќе имаше оставки на носечките фукнции.

- Advertisements -

-Премиерот ме изненади со тоа дека се ќе му даде на јавниот обвинител. Не му верувам зашто не заслужил како и многу други. Не вовлекуваат во ненормални ситуации. Се надевам дека некој ќе одговара, ова е проблематично, од аспект на практиката е чудно. На ниеден адвокат не му успеало во оваа фаза, чудно е какво се заведени тие предмети со број, тоа се предмети во рана фаза, кога има проверки. Чудно е како адвокатот успеал да ги издвои предметите од сите други. И не знаеме дали само тој има поднесено вакво барање, има многу туку чудни работи кои треба да се испитаат, исклучиво и роковите, и што е до сега направено – истакна Калајџиев.

 

Поврзани новости