Ќе има ли денеска договор меѓу политичките партии?

by Фокус 11:03
11:03

Денеска попладне работните групи заедно со олеснувачот Ванхауте треба да се изјаснат за предлогот кој владеачката партија вчера го доставила за спорните точки-регулација на медиумите и прочистување на Избирачкиот список.

На вчерашната средба од владејачката ВМРО-ДПМНЕ доставиле предлог за решение на спорните точки, а другите членови имаат време до утре да се консултираат со своите партии и да се произнесат за предлогот.

- Advertisements -

По завршувањето на средбата, на прашањето каква била реакцијата на другите партии на предлогот на ВМРО-ДПМНЕ, Ванхојте кусо прокоментирал дека состојбата е критична.

Поврзани новости