Денеска задолжување утре раздолжување

by Фокус 11:33
11:33

Министерството за финансии денеска организира аукција на државни хартии од вредност за кои бара 8,8 милиони евра.

По одржување на аукцијата, односно утре, за враќање стасува исто толкава сума.

- Advertisements -

Вкупниот јавен долг изнесува 43,9 отсто од БДП.

Поврзани новости