Јавна расправа за Законот за амнестија

by fokus

Јавна расправа по Предлог-законот за амнестија денеска треба да се одржи на  седницата на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. Со законот треба да бидат ослободени од издржување казна затвор околу 670 правосилно осудени лица на затвор до шест месеци, а на 3.097 лица да им биде намалена казната за 30 проценти.

Министерството за правда при подготвувањето на законот ги имало во предвид условите во казнено-поправните установи кои од меѓународните организации се оценети како нехумани.

Поврзани новости