Јанкулоска: Ценам дека е време да се повлечам

by Фокус

Пред малку објавена е и официјалната ставка на министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска.

Таа во образложението на оставката најпрво му се заблагодарува на премиерот за довербата што и била дадена да биде дел од тимот кој ќе раководи со Македонија.

Исто така вели дека во овие тешки денови во кои земјава е во длабока политичка криза цени дека е време да се повлече, верувајќи дека со повлекувањето ќе придонесе за нејзино надминување.

jankulovska-ostavka

Поврзани новости