Јанчев откако гласаше: Си достојав на зборот

by fokus

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ и градоначалник на Кавадарци, Митко Јанчев го оствари своето избирачко право на денешниот референдум по што тој изјави:

– Немам некој посебен коментар. Си достојав на зборот, на она што претходно го кажав.  Мислам дека секој граѓанин треба да си го искористи секое демократско право според сопствени убедувања, мислења и толкувања. Јас како носител на функција градоначалник, избран од народот, имав една морална обврска да излезам да го покажам тој демократски морал и чин и да се произнесам со мојот глас, изјави Јанчев по гласањето.

На новинарско прашање околу позитивните коментари за добро менаџирање на односите со двете најголеми политички партии, тој рече дека за него целиот народ е ист и воопшто не прави делење, во никој поглед. Порача луѓето да се тргнат од провокативните теми за поделби, а одлуките, воопшто, да се носат во интерес на граѓаните, а не на политичките партии.

Поврзани новости