И Аиво Орав денеска се приклучи на преговорите за специјален јавен обвинител

by Фокус

Денеска продолжија преговорите на работната група за избор на специјален јавен обвинител.

На преговарачкиот тим му се придружи и евро-амбасадорот Аиво Орав, кој во Клубот на пратениците наизменично разговараше со претставниците на сите партии. Пред малку, маратонските разговори беа прекинати за да се даде време за дополнителни консултации. Сите го почитуваат договорот за молчење се до постигнувањето целосна усогласеност за измените на законот за обвинителство.

Според информации на АлсатМ, вчера на преговорите се приклучил и поранешниот шеф на Управата за безбедност и контраразузнавање, Сашо Мијалков

Поврзани новости