Груевски: Не прифаќаме специјални судски одделенија

by fokus

За лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски неприфатлива е идејата да се формираат специјални одделенија во судството и во МВР.

-За нас тоа не е прифатливо, децидно одговори Груевски, на денешната посета на општините Долнени и Ропотово.

Експремиерот не прифаќа ниту продолжување на мандатот на Специјалното јавно обвинителство, бидејќи како што рече, сето ова било надвор од договорот од Пржино.

Поврзани новости