„Груевски, ајде заедно до Југохром!“

by Фокус 18:58
18:58

Движењето Еко Герила го повикува премиерот Никола Груевски, кој утре ќе одржи собир во спортската сала на средното медицинско училиште во Тетово, заедно да ја посетат фабриката Југохром и одблизу да видат до каде е поставувањето на филтри. Мотото на овој повик е „Груевски, ајде заедно до Југохром!“.

-На овој начин, самиот премиер кој е главна фигура што го има клучот за загадувањето на градот и поширокиот регион, ќе има можност да се запознае одблизу со тивкото убивање на граѓаните на Тетово, без оглед на нивната етничка, верска или расна припадност“ велат од Еко Герила.

- Advertisements -

Тие посочуваат дека врз основа на Законот за животна средина, граѓаните треба да имаат пристап до информации и да се запознаат директно со програмата која треба да се имплементира, со цел спречување на понатамошното труење на воздухот, почвата и водата на Тетово и околината.

Поврзани новости