Грчките анархисти ги поттикнуваат бегалците да тргнат кон Македонија

by Фокус 10:19
10:19

За денеска во 11 часот анархистите и левичарите од Солун најавуваат дека заедно со бегалците ќе тргнат кон македонско-грчката граница за продолжување на патот на мигрантите по балканската рута.

Грчките анархисти и левичари имаат помош и од неколку невладини организации од Франција, Италија и Германија, чии волонтери се во кампот кај Идомени кои ги повикуваат бегалците на уште еден марш за илегално преминување на границата со Македонија.

- Advertisements -

Грчките медиуми пишуваа дека претставниците на овие невладини организации им делат брошури на бегалците каде можат да ја преминат македонската граница, а им лиферуваат и информации дека денеска границата ќе била отворена.

Поврзани новости