Грчева: Марш багро од нашата земја, бидете земјани и гуштери, Македонци не сте

by fokus

Поранешната пратеничка Солза Грчева жестоко реагираше на носењето на Законот за употреба на јазиците.

-На криминален начин, со кршење на Деловникот на Собранието, тајфата го донесе законот за јазици. Ова не е Собрание, ние не го признаваме за наше. Македонија не смее да биде заложник на уценетата влада и на уценетите политичари. Марш багро од нашата земја. Одете и бидете земјани, гуштери, што и да сакате. Македонци не сте.
А Законот ќе се врати назад!, напиша СолзаГрчева на својот Фејсбук профил.

Поврзани новости