Граѓаните упорни: Почнува уште еден протест

by Фокус

Шарената револуција продолжува и денеска. Откако вчера ниските температури и дождот порано го прекинаа протестот, денеска времето ги послужи граѓаните, па тие во поголем број веќе почнаа да се собираат пред Специјалното јавно обвинителство.

Барањата на демонстрантите остануваат исти, а најверојатно и маршутата по која ќе се движат. Се очекува од пред Специјалното јавно обвинителство да се упатат кон Собрание, а потоа и пред Владата.

sjo

Поврзани новости