Голем дел од Штип два дена е без вода

by Fokus 21:24
21:24

Најголемиот дел од Штип два дена е без вода. Чешмите се суви во високите делови на градот, индустриските зони и дел од централното градско подрачје, пренесува ТВ 24.

За да се ублажи состојбата во текот на денот на повеќе локации беа поставени цистерни. Исар помош побарал од околните градови и Армијата.

- Advertisements -

Поврзани новости