Германска лабораторија ја потврдила автентичноста на снимките што ги објавува опозицијата

by Фокус

Германската лабораторија „Тонамбуланк“, која, по барање на Ал Џезарира, анализирала една од снимките што ги објави лидерот на опозицијата Зоран Заев, утврдила дека станува збор за автентичен материјал.

Како што објави телевизијата, експертот за аудио Фабиан Шерер анализирал исклучиво дали се работи за монтирана снимка, а не и на тоа кому припаѓаат гласовите.

– Сметам дека се работи за оригинал. Не може да се каже со сигурност од 100 отсто, но 99 отсто тоа е оригинална снимка – истаклан тој.

Поврзани новости