Георгиевски: До 2021 година, Македонија со мнозинско муслиманско население

by Фокус 18:42
18:42

Поголемиот дел од населението во Македонија во рок од шест години ќе бидат муслимани. Така вели поранешниот македонски премиер Љубчо Георгиевски лидер на ВМРО Народна за бугарската телевизија ТВ +. Според него, Македонија ќе стане четвртото место во Европа со мнозинско муслиманско по Албанија, Косово и Босна.

– На пописот во 2021 ќе биде Македонците ќе бидат малцинство. Торбешите и Бошњаците во Македонија, се повеќе се изјавуваат како Албанци – вели Георгиевски.

- Advertisements -

Поврзани новости