Српската граница од утринава затворена за мигрантите

by Фокус

Српските власти одлучиле да ја затворат границата со Македонија, на Табановце, за мигрантите и тоа е сторено утринава околу 7 часот, дознава НОВА.

Објаснувањето на Србија за овој потег е дека во бегалскиот камп во Прешево повеќе нема место. Кампот е преполн и нема капацитет на прима нови мигранти.

Србија вели дека границата ќе остане затворена се додека кампот во Прешево е преполн.

Поврзани новости