(Галерија) Бунт на Авганистанците на македонско-грчката граница

by lali

Откако ЕУ донесе одлука да не ги пропушта мигрантите кои доаѓаат од Авганистан, голем број Авганистанци останаа заглавени на македонско-грчката граница. Тие бараат да бидат пропуштени на македонска територија за да го продолжат патот кон некоја од државите на ЕУ.

Поврзани новости