ФСП: Владата да ги исплати ветените субвенции

by fokus 11:35
11:35

Форумот на слободоумни патриоти ја повика Владата да престане да манипулира со земјоделците и да им ги исплати ветените субвенции.

„Со години ве слушаме како се фалите дека давате субвенции, но суштински на терен работите стојат поинаку. Од нашите посети можеме да заклучиме дека со години ги лажете земјоделците и ненавремено или нецелосно им ги исплаќате субвенциите. Во период кога престои жетвата и кога земјоделците имаат зголемени трошоци поврзани со нивната работа, нехумано е со месеци да не им исплаќате субвенции и да ги манипулирате луѓето.

За крај сакаме да ви укажеме дека скапо платените реклами во режимските медиуми нема да ја подобрат состојбата на земјоделците. Исплатете им ги ветените субвенции и прекинете да ги манипулирате и лажете луѓето“  порача Форумот на слободоумни патриоти.

Поврзани новости